Language Exchange Program - FAQ
言語交換プログラム FAQ

「Language Exchange Program 言語交換プログラム」に戻る

希望言語が2言語以上あるのですが、複数言語を希望することはできますか?
I have more than 2 preferred languages to exchange. Can I apply for more than one language?
複数言語を希望することも可能です。ただし、国際センターから複数言語のパートナー情報を受け取ったにも関わらず、パートナーにコンタクトを取らないということがないようにして下さい。
You can apply for more than one language. However, please do not forget to contact them once you received the contact information from the International Center.
英語が母語の留学生と言語交換を行いたいのですが?
I would like to exchange languages with an international student who is a native speaker of English.
パートナーは、必ずしも、あなたの希望言語の母語話者であるとは限りません。たとえば、英語を希望した場合、母語なみに英語を話すフランス人や中国人である可能性もあります。「ネイティブ」という言葉にこだわらず言語交換をして頂きたいと考えています。
Your language partner is not necessarily a native speaker of your preferred language. For example, if you prefer English, your language partner can be French or Chinese who can speak English at near native level. We would like you to participate in the language exchange program without focusing on the word “Native.”
掲示板へのプロフィール掲示を取りやめたいのですが?
I would like to stop positing my profile on the bullet-in board.
掲示板への掲示は各学期末までですが、それまでに中止してほしい人は、随時、国際センター相談室にメール[adv*ic.u-tokyo.ac.jp](*を@に変更)にてお知らせ下さい。但し、掲示を取りやめるまでに、あなたのプロフィールを紹介していた場合、入れ違いで紹介者からメールが送られる場合があります。その際には「言語交換プログラムへの参加を取りやめました」と紹介者に伝えて下さい。
Profiles are posted until the end of each semester, but please contact the International Center Advising Room by e-mail [adv*ic.u-tokyo.ac.jp](Please change * to @) if you would like to stop positing. However, you may receive e-mails from those who are interested in language exchange with you if they had already seen your details information before your profile is removed. In this case, please tell them that you had quit the participation of the language exchange program.
掲示板へのプロフィール掲示を希望しますが、希望内容を追加・省略することはできますか?
I would like to post my profile on the built-in board, but can I add or delete some information?
A4.  希望内容の追加・省略することはできません。例えば、所属する研究科を省略したり、「パートナーは博士課程所属の学生のみ希望」などを加えることはできません。ご了承下さい。ただし、パートナーの性別のみ選ぶことができます。
You cannot add some information or delete the original information. For example, you cannot delete your graduate school or department or you cannot add a comment, such as “Prefer Doctoral students only as a language exchange partner." However, you can choose gender of your partner.